Mijn reis naar herstel na 3 keer corona

Positieve berichten van mensen die hun hersteldoelen hebben bereikt, het blijft een feest. Lees hier het verhaal van Sarah.

Ik ben Sarah, 39 jaar oud, een jonge moeder van drie kleine kinderen. Ik wil graag mijn persoonlijke verhaal delen over mijn strijd tegen COVID-19, dat mijn leven in een veeleisende baan, ‘perfecte’ moeder willen zijn, en mijn rol als mantelzorger/dochter op de kop zette. Dankzij de steun van mijn (altijd zorgzame) man, die veel doet in het huishouden, heb ik de kracht gevonden om mijn weg naar herstel te bewandelen. Dit is mijn verhaal van doorzettingsvermogen, lessen geleerd en een hernieuwde kijk op het leven.

Mijn eerste ontmoeting met COVID-19 was in het vroege voorjaar van 2020. Het voelde als een angstaanjagende draaikolk die mijn gezin overspoelde. Met mijn astma was ik bijzonder kwetsbaar, en de ziekte sloeg me neer met een verwoestende kracht. Terwijl ik worstelde met de zorg voor mijn kinderen, mijn veeleisende baan en de druk om een perfecte moeder te zijn, werd ik gedwongen om lessen te leren over het belang van geduld en luisteren naar mijn lichaam.

Toen de tweede besmetting toesloeg in de herfst van 22 jaar, wist ik dat ik mijn leven moest veranderen. Ik kon niet langer vasthouden aan wat ik gewend was of proberen alles voor iedereen te doen. Ik begon met hulp van Nella (en steun van de bedrijfsarts) me te concentreren op rust en ontspanning als een integraal onderdeel van mijn herstelproces.

De derde keer dat COVID-19 me trof, in het voorjaar van 2023, was een cruciaal keerpunt. Ik besefte dat ik mijn gezondheid, mijn gezin en mijn carrière niet langer op het spel kon zetten. Ik volgde een assertiviteitstraining om mijn grenzen beter te bewaken en leerde om hulp te vragen wanneer dat nodig was. Dit was een belangrijke stap in mijn genezingsproces.

Een andere belangrijke les die ik heb geleerd, is het belang van gezonde voeding. Ik besloot met behulp van de gespecialiseerde diëtiste mijn dieet aan te passen en stopte met het snoepen waar ik eerder naar neigde. Dit was een manier om beter voor mijn lichaam te zorgen en mijn immuniteit te versterken.

De combinatie van deze veranderingen in mijn levensstijl maakte een wereld van verschil. Mijn herstel na mijn derde besmetting verliep veel soepeler dan voorheen. Ik ontdekte nieuwe manieren om te ontspannen en genoot van kostbare momenten met mijn kinderen.

Nu, ruim een jaar na mijn laatste besmetting, ben ik dankbaar voor de lessen die ik heb geleerd. Mijn benadering van werk is echt veranderd. Ik ben niet langer de perfectionistische workaholic die ik ooit was. Ik heb geleerd om prioriteiten te stellen, mijn gezondheid voorop te stellen en te genieten van de kostbare momenten met mijn gezin.

Mijn reis naar herstel na drie keer COVID-19 heeft me veranderd, niet alleen als persoon, maar ook als moeder, leidinggevende en dochter. Ik koester nu de balans tussen mijn rollen en ben ervan overtuigd dat zorgen voor mezelf de sleutel is tot het zorgen voor anderen.

Praat mar Frysk