Voor cliënten

Back

Informatie voor cliënten

Vergoeding

Ergotherapie is opgenomen in de basisverzekering. Voor iedereen geldt daarom dat ergotherapie voor 100% vergoed wordt, tot een maximum van 10 uur per kalenderjaar, zonder eigen bijdrage. Sommige zorgverzekeraars vergoeden via de aanvullende verzekering meer uren ergotherapie. Ook zijn er verzekeraars die in de aanvullende verzekering ergotherapie voor mantelzorgers vergoeden. Of dat in uw verzekering ook het geval is, kunt u het beste nalezen in uw polis. Houdt er wel rekening mee dat ergotherapie onder het eigen risico valt.

Verwijzing

Voor hulp of advies van een ergotherapeut is geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig. Ergotherapie is daarmee direct toegankelijk. Wilt u toch een verwijzing van de arts, dan kunt u hier een verwijsformulier downloaden. Heeft u een werkgerelateerd probleem, dan gelden er soms voorwaarden voor vergoeding. Neem dan contact met ons op voor verdere informatie.

Gratis adviesgesprek

In sommige gevallen is het niet duidelijk of ergotherapie iets voor u kan betekenen.  Ziektes en beperkingen hebben vaak meerdere facetten en dit kan het kiezen van de goede zorgverlener lastig maken. Heeft u vrijblijvend hulp nodig bij het maken van een keuze, dan kan een gratis adviesgesprek een goede handreiking zijn. Dit kan zowel op onze praktijk als bij u thuis. Mocht u hier geïnteresseerd in zijn, neem dan contact met ons op via email of telefoon.